mandag 25. november 2013

Å lage "metallpynt" av papp


Innimellom "slagene" driver jeg å googler litt på nett ang papp/papir og mixed media.

Mange bruker mye metall-stasj på arbeidene sine - det er veldig dekorativt, men utrolig dyrt å kjøpe.
Jeg kom over en metode hvor man maler ting av tre slik at de lignet gammelt metall. Dette satte meg på ideen om å prøve det på papp og som tenkt så gjort :)
På bildet over ser du hva du trenger av utstyr. Jeg har noen former som kutter papir/kartong til blomster, blader og sommerfugler.
Videre har jeg en varmluftpistol, vanlig akrylmaling, pensel, vanlig hvitt lim og 3 flasker med fortynnet akrylmaling (sølv, kobber og gull).
Blandingen er følgende; 1 del akrylmaling, 2 deler vann og 3 - 4 dråper lim. Alt haes på små flasker og RISTES godt!

For å få litt dimensjon på resultatet limer jeg 3 kartongblomster/blader/sommerfugler oppå hverandre og mens de tørker former jeg dem litt for å få litt "naturlig" utseende på dem.

PATINERING;

 1. Mal så det utstansede arbeidet med akryl og la det tørke. Siden jeg bruker brun kartong maler jeg med brunt. Ved å bruke farget kartong blir ikke kartongen synlig på ferdig arbeid.
 2. Legg et lag lim over akryler og varm opp med varmluftpistolen til det bobler og limet blir gjennomsiktig. Trykk ned evt bobler.
 3. Mal et nytt lag med akrylmaling over limflaten og varm opp igjen til malingen formelig bobler over. Trykk ned boblene.
 4. Drypp noen dråper av hver av metallfargene på en tallerken. Dypp FINGEREN i (jeg tar sølv først, så bronse og til slutt gull) den fortynnede malingen og "sveip" over arbeidet. Som sagt først med sølv, så med bronse og  til slutt gull.

Blomstene monterer jeg oppå hverandre for ekstra dimensjon. Jeg bruker limpistol med limpinner som man IKKE brenner seg på til dette og 

VIPS!

Her er resultatet;
Alt dette er laget av brun kartong og skal blir stasj til et nytt bilde jeg driver å planlegger :)

Takk for at du tittet innom :)

2 kommentarer:

 1. Helt herlig. Tusen takk for at du deler. Jeg har enda ikke turt prøve meg på mixed media. Men dette skal jeg virkelig huske til senere :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Takker igjen :) Hiv deg rundt å prøv mixed media - yberkult!! Jeg venter på pakke med intense-ink stifter før jeg lager flere sider. Har stort sett bruk Dylusions Ink Spray men nå ønsker jeg meg bakgrunner som er vannfaste :)

   Slett