Tutorials

Å lage metallpynt av papp:


Gå til siden HER så finner du tutorialen
 Heklet blomst:

Jeg har heklet blomster før med 2 lag kronblader. I dag har jeg laget meg en blomst med 5 lag - utrolig flott dekor på forskjellige ting :D

Denne har jeg heklet med bomullsgarn nr 6 på heklekrok 1,5.

Det er ikke noe i veien for å hekle den i ullgarn. Pass bare på at heklenål stemmer med garntykkelsen!

Som du ser så et ett av bildene tatt fra baksiden av blomsten. Det er for å forklare prinsippet for heklingen av disse. Her ser du at hver ny kronbladring begynner med lm og fm i den første omgangen til forrige farge.

Du begynner altså med den ØVERSTE kronbladringen (hos meg er den mørkegrønn). Den videre heklingen foregår PÅ BAKSIDEN av denne og de følgende  ringene. 

FARGESKIFTER tar du når du er ferdig med en kronbladring og stikker heklenålen ned i FORRIGE KRONBLADSRING sin første fastmaske.

Jeg ville ha 5 kronblader.

Laget en løs garnring rundt fingeren (jeg startet altså med den mørkegrønne fargen) og heklet 10 fm rundt denne. Så stammet jeg den løse trådenden slik at det ble en ring og avsluttet med en kjm i første fm.

Heklet videre 1 fm i 1.fm på ringen. *3 lm, hopp over 1 fm, 1 fm i neste fm* avslutt med 3 lm og en kjm i første fm. Du har nå 5 lm-buer på omgangen.

I første lm-bue (av 3 lm) hekles 1 fm, 1 hst, 2 st, 1 hst, 1 fm. Gjenta dette i alle 5 luftmaskbuene. Avslutt med kjm i 1. fm. 

Stikk så nålen ned i 1. fm fra FORRIGE omgang på BAKSIDEN. Trekk evt en NY GARNFARGE OPP (det er altså her fargeskiftet foregår og jeg gikk over til lys grønn).

Hekle 1 fm i den masken du trakk opp med ny tråd. Hekle 4 lm (altså 1 fm mer en til den forrige luftmaskbuen der det var 3 lm). Så en fm i neste fm, 4 lm omgangen rundt. NB! ALT foregår på baksiden av den første kronbladringen.

Avslutt med kjm i 1. fm. Med samme farge hekles så kronbladene. De er heklet som før, MEN MED 1 st MER i gruppen i luftmaskbuen.

Altså; for hver luftmaskbue som lages på baksiden med lm og fm i forrige farges første omg, hekles 1 lm mer og til hvert kronblad legges 1 st til.

Jeg har valgt å hekle min blomst med runde kronblader. Vil du ha dem spisse, hekler du 2 lm mellom de midterste st i hvert kronblad.

Vil du ha flere kronblad pr runde, hekler du flere fm i oppleggsringen. 12 fm gir 6 kronblader, 14 fm gir 7 kronblader osv.

Heklingen videre blir som ovenfor :DDette er min egen forklaring/oppskrift og jeg blir veldig takknemlig om du som bruker den linker hit til min side :D

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar