fredag 20. desember 2013

Fra støveleske til gave-esker

I min familie er det mange som har bursdag nå i juletiden. Siden jeg først er i gang med papp og papir synes jeg det er trivelig å gi bort hjemmelagde papp-og-papir gaver.

For noen år siden laget jeg en 6-kantet eske til sytilbehør og den formen er så flott og litt uvanlig.

Her kommer en tutorial på hvordan jeg lager disse eskene.

Utgangspunktet er en gammel pappeske jeg har hatt liggende.
 Etter å ha brettet den ut tegner jeg en sirkel med passeren. Størrelsen velger jeg fritt, MEN, jeg lar passeren beholde avstanden mellom "føttene".
Så merker jeg denne avstanden rundt sikelen - det blir 6 streker rundt.


Med linja forbinder jeg strekene.Her er eskebunnen skjært ut.
Deretter tar jeg og måler rundt alle sidene.Jeg skjærer så ut en lang strimmel (legger på litt på lengden og renskjærer den tilslutt). Strimmelens bredde avgjør høyden på den ferdige esken.
Jeg merker en av sidene med en A gjør det tilsvarende på strimlen.

Legger så strimlen mot esken på YTTERSIDEN og setter et merke ved hjørnet.Med kniven skjærer jeg bredden av strimmelen i dette merke MEN!, jeg skjærer IKKE gjennom - slik får jeg en sammenhengende lang remse med hjørnene merket. Gjør denne prosessen hele veien rundt og passer på at A-merket i bunnen stemmer med A-merket på strimmelen.

Når jeg limer denne strimmelen på bunnen limer jeg den på på OVERSIDEN! - dette for at lokket skal passe godt utenpå.


Her bruker jeg den pappen som er inne i gavepapirrullene til å dekke innside av esken med.

Skjærer ut bunn og strimmel og limer fast.


På utsiden har jeg limt på en strimmel med blått "gråpapir".Fra en gammel NAF-katalog skjærte jeg ut paneler som jeg så limte på alle sidene og bunnen er ferdig :)


Lokket lager jeg ved å tegne rundt bunnen av esken og plusser på 1 mm rundt. Strimlen skjæres ut som til bunnen men NB!, den skal limes på fra YTTERSIDEN!Til lokket skjærer jeg ut en strimmel som er ca 3 cm bredere en sidene på lokket. Limer den kant-i-kant og klipper inn for hjørnene før jeg limer flippene fast i lokket. Tegner rundt lokket på dekorpapir, klipper ut og limer fast.Så er det bare å slippe fantasien løs og dekorere etter smak og mottaker :D

Så håper jeg gavene faller i smak og takker deg for at du besøkte siden min :)

2 kommentarer:

  1. Kreativt, og godt gjenbruk av esker. Og digget blomstene på den blå :-)

    SvarSlett
  2. Tusen takk Lena J for trivelig kommentar :) Prøver så godt jeg kan å bruke gammel embalasje i arbeidene mine - gøy å se hva man kan få ut av det :)

    SvarSlett