fredag 26. oktober 2012

Prematurstrikk

Da er jeg ferdig med det første "settet" med prematurklær. Dette er klær som skal til et sykehus og er ikke klær til å ta med babyen hjem.
Her har jeg strikket i rosa Dale BabyUll og til genser, sokker, lue og teppe gikk det med 100 gr.
De fleste oppskriftene hentet jeg HER - de ble utgangspunktet med litt små forandringer fra min side - bl.a har jeg strikket luen i ribbe-strikk.

Genser-oppskriften;

PrematurGenser i BabyUll Pinner 3,5 eller 4

Legg opp 42 masker
Strikk 2 r og 2 vr til arbeidet måler 16 cm
Legg opp 16 m i hver side til armer
Strikk 6 cm videre og fell så de midterste maskene.
Legg opp 30 nye masker på neste pinne
Strikk så 6 cm før du feller 16 m i hver side.
Strikk 16 cm videre til rygg
Sy sammen i sidene og prematurgenseren er ferdig!

Jeg lar dukken BabyBorn være modell for klærne:Utrolig koselig arbeider å lage fra sofakroken og det blir nok flere slike plagg framover.

5 kommentarer:

 1. Velkommen i klubben med prematurstrikk...jeg har ganske så mye liggende og strikker fremdeles..nåstrikker jeg og Småfrøkna på hvert vårt teppe(hun og ville være med,flott!!) men dette skal til Haydom Hospital i Tanzania hvor behovet er akutt da de ikke har kuvøser til prematurbarna,elendige forhold og kuldegrader på natta..da jeg begynte å strikke var egentlig tanken å gi dem til SUS,men da jeg lesteom dette prosjektet vet jeg at her er vi rike,der er fattigdommen uendelig stor..da var det lett å skifte leverandør...kos deg!!

  SvarSlett
 2. Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.

  SvarSlett
 3. Så flott da Synni at både du og datteren din strikker - kjempekoselig :D Jeg har også tenkt å strikke til Tanzania - de har jo ikke kuvøser og trenger varme prematur-ullklær! Det er så godt å kunne bidra! Ha noen trivelige strikke-stunder sammen :D

  SvarSlett
 4. Du verden, så nydelig dette settet ble! *smeeeeelt*

  SvarSlett
 5. Ja, de blir jo så utrolig søte disse små-klærne :D Tusen takk for ros HMH :D

  SvarSlett