lørdag 5. oktober 2013

Min side om høsten


Jeg har bestandig vært glad i høsten; alle de flotte fargene i naturen, masse innekos med tente stearinlys og fyr i ovnen. Kreative sysler og forventninger fram mot mørketiden og julen.

I går tok jeg en "sjefsavgjørelse"; nå har jeg nok kunnskaper om å lage journalsider og det betyr at jeg skal slippe meg selv til (selv om noen nok blir etter inspirasjon fra dyktige artister på YouTube) :D

Jeg ønsket å lage en orange side og da jeg kom over dette diktet av Humbert Wolfe ble jeg inspirert til å lage denne siden i dag;

Jeg starter med å preparere siden min med Gesso (den gjør papiret "tett"). Jeg bruker ikke pensel men et gammelt "bank-kort" til å smøre Gessoen utover. Slik blir den drøy og laget blir tynt og perfekt til å male på. For at det skal gå fort å få alt tørt bruker jeg en liten hårføner! 

Jeg bruker også "bank-kortet" til å smøre akrylmalingen utover. En farge om gangen (tørker av kortet mellom hver farge). 
Med en baby-serviett "blander" jeg fargene sammen slik at det ikke blir  noen "harde" overganger mellom dem.
Det store høstbladet har jeg klippet ut i papir, lagt på siden og svertet rundt. Nervene er tursjet opp med brun tusj. Rundt bladet har jeg brukt hvit tusj.
Jeg har også stemplet litt noter og skrift i sort på bakgrunnen for å få litt "liv" på siden.

Bak teksten som er skrevet ut på printer har jeg hatt Gesso på gasbind. Tørket det med hårføneren før jeg frynset det opp og "dyttet" på utvannet blekk med en billig make-up-svamp.Så ble det lim på og oppå der limte jeg utskåret og svertet tekst.

På motsatt side har jeg brukt litt av en tag. Den har jeg svertet rundt og hatt på litt bastbånd jeg hadde liggende. En liten bie er stemplet, fargelagt, klippet ut og limt på.

Om du har lyst til å prøve deg så søk på YouTube med søkeordet; Art Journal - dette er GØY!!! :d

Og det var den lørdagen :D

Ha ei herlig helg alle sammen og en koselig høst!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar