mandag 26. oktober 2015

Zentangle og mandala


Når jeg først har kommet i gang med zentangling er det utrolig hvor kjapt det går å bli vant til å tegne på små "lapper"/tiles. Det er når jeg ser bilder av mine egne arbeider ved siden av tusjen jeg bruker at jeg ser hvor smått det egentlig er.

I mønsterboken min (se: forje innlegg) har jeg nå kommet opp i ca 50 forskjellige mønstre og den er til stor hjelp og inspirasjon når jeg lager zentanglene mine :)

Her har jeg forsøkt meg på en mandala. En mandala tegnes på frihånd og man begynner i midten med vanligvis en sirkel og 8 streker rundt den. 
Jeg blir like forbløffet hver gang jeg er ferdig med en over hvor rund den blir tilslutt! :)



Og her er 5 nye ferdigtegnede tiles;


fredag 23. oktober 2015

Zentangle opp og i mente

Innimellom er det utrolig deilig å ta penn og papir fatt å tegne litt og hva er vel mer avslappende enn å drive med zentangling? 

Som ordet sier; dette er meditasjon :D

Det som gjør at jeg ikke driver med dette mer regulært er at jeg blir så lei av å lete opp nye mønstre på nett. Derfor bestemte jeg meg for å ta "tyren-ved-hornene", kjøpe meg en bok og ta arbeidet med å tegne ned alle mønstre som jeg likte når jeg fant dem. Så tenkt så gjort :D

Jeg har brukt DENNE siden for å finne mønster.


 Foruten å tegne ned forskjellige mønste har jeg lekt meg litt med dem i min hjemmesydde tegnebok. 

Det beste papiret jeg vet er Canson Desenho 120 gr. - kjempegodt tegnepapir for tynne tusjer og godt når jeg skyggelegger. Jeg bruker blyant 2B til skyggeleggingen ellers Artline eller Pigma Micron tusjer.








Jeg lager mine "tiles" selv. De måler 3 1/2" x 3 1/2" og jeg lager dem av Strathmore Mixed Media Vellum Finish 190 gr. papir som er stødig og godt, syrefritt og laget av 100% bomull. Jeg synes det er et fantastisk godt papir både for tusj og grafitt :)





Tusen takk for at du tittet innom :)